Sollicitatie procedure


Wat is de ideale baan? Hoe kies je die? Je hebt een gesprek en nog een tweede. Het zijn kortstondige momenten en indrukken. Hoe laat je echt zien wat je in huis hebt?

Maak kennis


Wil je echt een goed beeld krijgen van jouw misschien wel toekomstige baan? Laten zien wie jij bent en wat je kunt? Loop eens een week mee, zodat wij met jou en jij met ons kennis kunt maken. 

Solliciteer


Je wilt solliciteren. Het gevoel na het doorlezen en bekijken van deze digitale presentatie is goed. Je merkt dat we anders zijn en jou een stap verder brengen in je loopbaan. 

Uitgenodigd?

Zorg dat je goed voorbereid bent!


De voorbereiding is een van de meest belangrijke onderdelen van het gesprek. Je wilt van alle sollicitanten namelijk de beste indruk achterlaten. Hoe vergroot je de kans dat jij de indruk achterlaat van de collega die we zoeken?

Doe de test!


Voor ons is een goede klik erg belangrijk. We willen weten dat jij in het team en in je functie past, zodat je jezelf kunt zijn en het beste kunt presteren. Dat doen we door middel van de ZYVO test. Die sturen we jou per e-mail toe. Wij kijken daarbij naar jouw persoonlijkheid en je competenties. Die moet passen bij de competenties die we zoeken. De uitslag is de basis voor een goed tweede gesprek, want het gevoel is net zo belangrijk als de feiten. We zoeken geen eenheidsworsten, maar collega’s die elkaar aanvullen.

Wij hebben ons vast voorbereid op je komst!


Het moet natuurlijk wel van twee kanten komen dus wij hebben ons ook goed voorbereid op jouw komst! We hebben een mooie werkplek voor je. Er ligt een prachtig contract met goede arbeidsvoorwaarden voor je klaar. Over het salaris hebben we natuurlijk ook al nagedacht, hiervoor gebruiken wij de salaristabel van Novak.

Sollicitatieprocedure
8/9