Afstand houden van elkaar?

Kijk ook eens met afstand naar je merk!

Is jouw merk een weerspiegeling van waarvoor jullie staan? Van wat jullie belangrijk vinden? En wat jullie in de praktijk ook waarmaken? In mijn ogen overtuigt een merk pas echt als je weet wie je bent en waarvoor je staat. Door ‘binnen’ te beginnen, maak je jouw merk uniek en sterk. En weet je zeker dat je jouw belofte aan klanten ook écht waarmaakt.

Van binnen naar buiten

Klanten vragen ons regelmatig om een nieuw logo of een nieuwe website. Wij zeggen dan altijd dat we niet meteen beginnen met de buitenkant. Nee, we beginnen ‘binnen’. Die binnen-naar-buiten-benadering start met onderzoek en het vaststellen van de identiteit van het bedrijf. Door in gesprek te gaan over het ‘waarom’ van de onderneming en waarvoor het bedrijf staat. We hebben het dan samen ook over de drijfveren van medewerkers.

Wat klanten zeggen

Verder ontdekken we wat klanten over jouw bedrijf zeggen en waarom ze voor jou kiezen. Door de krachten uit het bedrijf te verbinden met wat klanten belangrijk vinden, bouwen we een uniek merk.

Vertaling naar buiten

Pas daarna gaan we naar ‘buiten’. Pas als je weet wie je bent, kun je jouw merk vertalen in marketing- communicatie uitingen zoals een logo, huisstijl of een website. Wie en wat je van binnenuit bent, straal je dan ook buiten uit.

Klopt het nog?

Het is daarom des te belangrijker om regelmatig met afstand naar je bedrijf te kijken. En om te bepalen of je nog dat merk bent en bouwt dat bij jullie past. Vaar de juiste koers! Houd zicht op waarom je ooit begonnen bent en het ultieme doel waar je naartoe wilt groeien.⁠

Jouw merk verder aanscherpen?

Door van een afstand naar jouw merk te kijken, kom je vaak tot nieuwe ideeën en inzichten.

Even sparren? Dat kan bel Elice op 0342 200 200